dig, grave jewelry, grief-4574619.jpg

Wat is de beste uitvaartverzekering?

De beste uitvaartverzekering is de verzekering met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit zal echter voor iedereen verschillend zijn. Op dit moment hebben de verzekeringen van Dela, Monuta en Ardanta de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Het is dus belangrijk om zelf eerst uit te zoeken wat voor soort verzekering je wilt en wat er allemaal verzekerd moet worden. 

Uitvaartverzekering afsluiten; waar let je op?

Als je een uitvaartverzekering wilt afsluiten, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Op deze manier kan je de beste verzekeraar vinden die bij jou past. 

Aanvraag en acceptatie

Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering zal je een aantal persoonlijke gegevens moeten invullen. Steeds meer aanvragen kunnen online gedaan worden. Het is vaak ook mogelijk om hier een afspraak voor te maken. Veel verzekeringen maken gebruik van een medische acceptatie. Hierbij moet je eerst een gezondheidsverklaring inleveren. De verzekeraar bepaalt dan hoe groot jouw risico is. Bij bepaalde ziekten is de kans namelijk groter dat je eerder komt te overlijden. De verzekeraar kan dan een hogere premie vragen of jou afkeuren. Er zijn ook verzekeraars die niet om een gezondheidsverklaring vragen. Deze uitvaartverzekeringen zijn dus open voor iedereen. Hierbij geldt wel vaak een wachttijd van een aantal jaar. Dit betekent dat de verzekering alleen uitgekeerd wordt als de wachttijd afgelopen is. Als je dus komt te overlijden terwijl de wachttijd nog niet voorbij is, krijg je de verzekering niet uitgekeerd. De verzekeraars kiezen hiervoor omdat zij meer risico lopen doordat er geen gezondheidskeuring plaatsgevonden heeft. Bij verzekeringen met medische acceptatie gaat de verzekering wel meteen in. 

Beste beoordelingen

Als je op zoek bent naar een uitvaartverzekering is het altijd handig om beoordelingen van verschillende verzekeraars op te zoeken. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig online gedaan worden. Er zijn verschillende websites waar uitvaartverzekeringen met elkaar vergeleken worden. Hier kan je snel zien wat de verschillende verzekeraars bieden voor welke prijs. Vergelijkingssites kijken echter vaak alleen naar de inhoud van de verzekering (premie, dekking, bedrag etc.). Om een beter beeld te krijgen van de verzekering kan je ook naar reviews of ervaringen van klanten kijken. Hier lees je vaak de grootste voor- en nadelen van de verzekering. Op deze manier kan je een betere keuze maken. 

Uitvaartverzekering met de beste premie

Een heel belangrijk onderdeel van een uitvaartverzekering is de premie. Dit is het bedrag dat je maandelijks betaalt. De hoogte van de premie hangt af van de soort verzekering, het verzekerde bedrag en je leeftijd. Veel verzekeraars hebben een handige functie op hun website waarmee je de premie kan uitrekenen. Zo zie je meteen hoeveel premie je betaalt bij verschillende aanbieders. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de looptijd van de verzekering. Bij sommige verzekeraars betaal je levenslang premie, dus totdat je komt te overlijden. Bij andere verzekeraars betaal je premie tot een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld 80 jaar. De premie zal per maand iets lager zijn wanneer je levenslang premie betaalt. 

Waardevast maken

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is nuttig om te kijken of de verzekering waardevast is. Dit betekent dat de waarde van de verzekering meestijgt met de stijging van uitvaartkosten. Uitvaarten worden namelijk elk jaar een beetje duurder. Dit wordt vaak aangegeven met een percentage. Als jouw verzekering niet meestijgt, zal de waarde van de verzekering uiteindelijk veel lager zijn dan de kosten van een uitvaart. Je hebt dan dus niet genoeg om de kosten van de uitvaart te dekken. Als een uitvaartverzekering waardevast is, zal het verzekerde bedrag jaarlijks meestijgen. De premie die je maandelijks betaalt, stijgt dan ook mee. Als de verzekering niet automatisch meestijgt, kan je er ook voor kiezen om zelf het verzekerde bedrag regelmatig te verhogen. 

Uitvaartverzekeraars

Er zijn een hele hoop aanbieders voor uitvaartverzekeringen. Het is daarom nuttig om deze verzekeraars met elkaar te vergelijken zodat je de beste verzekering kan afsluiten.

Vergelijk

Via verschillende vergelijkingssites kan je de belangrijkste aspecten van de verzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze manier zie je snel wat iedere verzekeraar ongeveer te bieden heeft. Je kan zo snel zien welke verzekeringen er ongeveer aan jouw wensen voldoen. Baseer je keuze echter niet alleen op deze vergelijkingssites. De premie die daar genoemd wordt is slechts een indicatie of een gemiddelde. De premie die jij zou betalen kan hier dus van afwijken, afhankelijk van jouw wensen. Het is daarom altijd een goed idee om jouw persoonlijke premie uit te rekenen bij verschillende verzekeraars. Bij veel verzekeraars kan je online jouw gegevens en wensen invullen. Je zal dan meteen de premie zien. Op deze manier kan je veel beter de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Alternatieven

Niet iedereen kan of wil een uitvaartverzekering afsluiten. Dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een uitvaartdeposito. Dit werkt eigenlijk als een spaarrekening waarop je geld kan storten en waarover je rente ontvangt. Je ontvangt hierbij meer rente dan bij een reguliere spaarrekening, maar het is vaak niet meer mogelijk om het gestorte geld vroegtijdig op te nemen. Voor een uitvaartdeposito is geen gezondheidsverklaring nodig. Dit is dus vooral voordelig voor oudere mensen of mensen die ziek zijn.

Veel gestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *