Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering worden de kosten van jouw uitvaart vergoed. Veel mensen kiezen voor deze verzekering omdat ze op deze manier zelf de belangrijkste dingen van de uitvaart kunnen regelen. Weet je niet precies waar je moet beginnen? Hier lees je alles wat je moet weten over een uitvaartverzekering.

Waarom een uitvaartverzekering?

Het organiseren van een uitvaart is een lastige taak én het kan heel erg prijzig worden. Het is dus belangrijk om op tijd te beginnen met nadenken over jouw eigen uitvaart. Voor nabestaanden kan het namelijk erg lastig zijn als zij de uitvaart zelf moeten regelen en zelf moeten betalen. Met behulp van een uitvaartverzekering worden de meeste kosten van de uitvaart vergoed. Ook kan je zelf een deel van de uitvaart regelen. Je kan van tevoren bekend maken wat jouw wensen zijn en hoe de uitvaart eruit gaat zien. Door een uitvaartverzekering af te sluiten neem je dus een grote last weg van de nabestaanden en weet je zeker dat jouw uitvaart goed geregeld is. 

Wel of niet een uitvaartverzekering?

Is een uitvaartverzekering per se nodig? Het is geen verplichting om deze verzekering af te sluiten. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om het niet te doen. Het merendeel van de Nederlanders heeft wel een uitvaartverzekering. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat er genoeg geld is om de uitvaart te bekostigen. Ook heb je zelf zeggenschap in de uitvaart. Het is ook mogelijk om zelf geld te sparen voor de uitvaart. Het is dan wel belangrijk om de gemiddelde prijs van uitvaarten in de gaten te houden. Als deze namelijk door de jaren heen omhoog gaan, is het mogelijk dat je niet genoeg geld apart gezet hebt. Een verzekering is dan een veiligere optie, omdat de premie vaak automatisch meestijgt. Je hebt dan meer zekerheid. 

Top 3 uitvaartverzekeraars

Er zijn verschillende verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. Welke verzekeraars zijn nu echt het beste? Hier staan 3 verzekeraars die steeds weer het beste uit de test komen:

Dela

Dela is een van de meest bekende uitvaartverzekeraars van Nederland. Bij Dela kan je zelf kiezen wat voor soort verzekering je wilt; een verzekering in diensten of een verzekering in geld. De verzekering bij Dela staat bovenaan doordat deze de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. De uitvaartverzekering van Dela keert namelijk een hoog bedrag uit en biedt een groot scala aan diensten voor een lage premie. Doordat Dela al zoveel leden heeft, kunnen ze een voordelige premie aanbieden. Ook is de verzekering waardevast en flexibel. 

Monuta

De Monuta uitvaartverzekering staat ook erg goed aangeschreven. Deze verzekering bestaat standaard uit een vrij te besteden bedrag en diensten van een uitvaartverzorger. Op deze manier kunnen alle wensen rondom de uitvaart verwezenlijkt worden. Het vrij te besteden bedrag is ook aanpasbaar, je zit dus niet meteen ergens aan vast. Veel mensen zijn erg tevreden over de diensten en klantvriendelijkheid van Monuta. 

Ardanta

De derde uitvaartverzekeraar is Ardanta. Ardanta biedt verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan zodat je zelf kan kiezen wat het beste bij jou past. Je kan hierbij kiezen uit een pakket van diensten of een geldbedrag dat direct uitgekeerd wordt aan de nabestaanden. Ardanta is een betrouwbare verzekeraar met vele jaren ervaring. Je bent er dus van verzekerd dat jouw uitvaart in goede handen ligt. De premie van Ardanta is het hoogste van deze 3 verzekeraars, waardoor deze op de derde plek staat.

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *