Dela Uitvaartverzekering

DELA uitvaartverzekering

Dela biedt al jarenlang verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Hierbij wordt er rekening gehouden met alle wensen die jij hebt voor jouw uitvaart. Wil je meer informatie over de Dela uitvaartverzekering of twijfel je nog tussen verschillende uitvaartverzekeringen? Hier lees je alle details over de uitvaartverzekering van Dela. 

Wat is Dela?

Dela is een uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger die al ruim 80 jaar bestaat. Dela is de uitvaartverzekeraar met de meeste leden in Nederland en in België. Er zijn verschillende soorten Dela uitvaartverzekeringen. Als uitvaartverzorger zorgt Dela dat de uitvaart in goede banen verloopt. Een uitvaartverzorger heeft contact met de nabestaanden en helpt deze met keuzes maken en het regelen van de uitvaart. Een uitvaartverzorger is dus eigenlijk het voornaamste aanspreekpunt voor de nabestaanden. Dela wil met hun diensten de zorgen wegnemen van de nabestaanden. 

Is Dela betrouwbaar en verantwoordelijk?

Dela verzorgt al meer dan 80 jaar uitvaarten. Ook heeft Dela ruime ervaring met verschillende verzekeringen rondom overlijden en uitvaarten. Veel mensen zijn erg tevreden met de service van Dela. Het is dan ook niet raar dat Dela miljoenen leden telt en de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland is. Het is bekend dat Dela elke situatie met de nodige zorg aanpakt. De nabestaanden en de wensen van de overledenen staat altijd centraal. Veel mensen hebben al goede ervaringen met de diensten die aangeboden worden door Dela. Daarom zijn veel mensen al tientallen jaren lid. 

Dela is een bedrijf zonder winstoogmerk. Dit houdt in dat Dela niet het doel heeft om winst te maken. Toch komt het vaak voor dat het bedrijf wel winst heeft. Deze winst wordt dan verdeeld over de leden met een Dela uitvaartverzekering. Hierdoor hoeft de premie minder hard te stijgen. Uitvaarten worden namelijk ieder jaar duurder. Een uitvaart zal over een aantal jaar dus een stuk meer kosten dan dat je nu voor ogen hebt. Daarom is het belangrijk dat de waarde van de uitvaartverzekering ook steeds verhoogd wordt. De premie die je betaalt, wordt dan ook steeds hoger. Met behulp van deze winstdeling hoeft de premie echter niet zo hard te stijgen. Door deze regeling hebben leden van Dela dus een extra voordeel. 

De verzekeringen van Dela

Met een uitvaartverzekering worden de kosten voor jouw uitvaart verzekerd. Bij een uitvaart komen namelijk veel kosten kijken en veel mensen willen hun nabestaanden hier niet mee belasten. Met een uitvaartverzekering betaal je maandelijks een bedrag aan premie. Wanneer je komt te overlijden worden de kosten van de uitvaart vergoed door Dela. Op deze manier verspreid je de uitgaven de uitvaart over een langere tijd. Je kan zelf bepalen of je een dienstenpakket of een geldbedrag wilt laten verzekeren. Er zijn 3 variaties van de Dela uitvaartverzekering. Je kan dus zelf bepalen hoe jouw uitvaartverzekering wordt uitgekeerd. Alle informatie over de verschillende verzekeringen is hieronder te lezen.

Uitvaartplan Diensten

Met de Dela uitvaartverzekering Uitvaartplan Diensten verzeker je een pakket met diensten voor de uitvaart. Hierbij zijn alle standaarddiensten verzekerd, zoals de crematie, begrafenis, vervoer, opbaring, ceremonie etc. Het is mogelijk om deze diensten zelf in te vullen op de manier die jij prettig vindt. Als je nog extra wensen hebt is dit vaak ook mogelijk om deze aan het dienstenpakket toe te voegen. Hier komen dan nog wel extra kosten bij. Bij het Uitvaartplan Diensten wordt de uitvaart verzorgd door Dela zelf. Als je een andere uitvaartverzorger wilt, kunnen hier ook extra kosten bij komen kijken.  Met deze verzekering worden dus de belangrijkste en gewenste diensten verzekerd. Hierdoor ben je ervan gegarandeerd dat er genoeg verzekerd is om alle diensten te bekostigen. 

Uitvaartplan Diensten met extra geld

Een variatie op het Uitvaartplan Diensten is het Uitvaartplan Diensten met extra geld. Hierbij verzeker je ook een pakket met diensten voor de uitvaart. Hierbij wordt de uitvaart ook verzorgt door een uitvaartverzorger van Dela. Alle afgesproken diensten worden dan altijd bekostigd door Dela. De nabestaanden een extra geldbedrag uitgekeerd. Met dit geldbedrag kunnen de nabestaanden aanvullende wensen bekostigen die niet binnen het dienstenpakket vallen. Met deze Dela uitvaartverzekering kunnen dus ook onverwachte kosten betaald worden. Dit extra bedrag is vrij te besteden; de nabestaanden bepalen dus zelf waar ze het aan uit geven. Met deze uitvaartverzekering zet je dus zelf een groot deel van de uitvaart vast, maar wordt er ook ruimte gecreëerd voor aanvullende wensen of onverwachte kosten. 

Uitvaartplan Geld

Met de Dela uitvaartverzekering Uitvaartplan Geld verzeker je een vast geldbedrag. Dit geldbedrag wordt dan uitgekeerd aan de nabestaanden bij overlijden. De nabestaanden kunnen met dit geldbedrag zelf de uitvaart regelen. Zij kunnen dus zelf bepalen waar het aan uitgegeven wordt. Hierbij ben je ook vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen (dit kan bijvoorbeeld ook in het buitenland zijn). Dit hoeft dus niet per se bij Dela te zijn. Met deze uitvaartverzekering heb je iets meer vrijheid omdat je niet vast zit aan een uitvaartverzorger of dienstenpakket. Het kan wel lastig zijn om in te schatten hoe groot het verzekerde bedrag moet zijn. Je weet immers niet zeker hoeveel de uitvaart zal gaan kosten. 

Zijn kinderen meeverzekerd?

Bij Dela is het mogelijk om jezelf en je gezin te verzekeren, dit is inclusief kinderen. Kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar betalen een kinderpremie. Dit is een voordeligere premie omdat deze leeftijdsgroep minder risico loopt. Vanaf 25 jaar wordt deze premie overgezet naar de volwassenenpremie. Het is mogelijk om als ouder de premie van jouw kind te blijven betalen, ookal is hij/zij ouder dan 25 jaar. Houd er wel rekening mee dat de premie dan wordt verhoogd. Het is ook mogelijk om op gegeven moment een eigen verzekering te regelen voor je kind. Je haalt jouw kind dat van jouw verzekering af en vraagt een nieuwe verzekering aan. 

Mogelijkheden voor senioren

Het is mogelijk om een Dela uitvaartverzekering af te sluiten tot 75 jaar. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de premiekosten. Je gaat namelijk meer premie betalen als je de verzekering op een latere leeftijd afsluit. Voor mensen ouder dan 75 jaar zijn er nog twee opties: deposito en koopsompolis.

Dela deposito 

Met de depositofonds van Dela kan je geld opzij zetten voor jouw uitvaart. Deze regeling is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of medische status. Je kan hierbij zelf een geldbedrag storten. Over dit geldbedrag ontvang je jaarlijks rente. Het is altijd mogelijk om meer geld bij te storen. Bij overlijden wordt het volledige geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Hiervan kan dan een uitvaart bekostigd worden. Dit is dus geen verzekering; je betaalt immers geen premie. Het lijkt eerder op een spaarrekening. 

Dela uitvaartverzekering koopsom 

Met deze regeling sluit je een Dela uitvaartverzekering af tegen de koopsom. Je kiest zelf welk bedrag je wilt verzekeren voor je uitvaart. Je betaalt dan in één keer een bedrag. Je hoeft hierbij dan ook geen premie meer betalen. Deze regeling is voordelig omdat het bedrag dat je stort lager is dan het verzekerde bedrag. Wanneer je komt te overlijden wordt het gehele verzekerde bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. De Dela uitvaartverzekering tegen koopsom is geschikt voor mensen tot 85 jaar. Hierbij moet je ook een gezondheidsverklaring invullen.  

Veel gestelde vragen

Hoe waardevast is de DELA uitvaartverzekering?

De Dela uitvaartverzekering is waardevast. Dit betekent dat de waarde van de uitvaartverzekering meestijgt wanneer de gemiddelde kosten van een uitvaart ook stijgen. Een uitvaart gaat ieder jaar meer kosten. Dezelfde uitvaart zal over 20 jaar dus een stuk duurder zijn dan een uitvaart van nu. Om toch dezelfde uitvaart te kunnen garanderen, zal de waarde van de verzekering ook moeten stijgen. Hierdoor kan de premie ook stijgen. Door de winstdeling van Dela kan deze stijging beperkt worden. Dela deelt namelijk de verdiende winst over de leden met een uitvaartverzekering. Doordat de Dela uitvaartverzekering waardevast is, krijg je altijd de afgesproken uitvaart.

Je moet bij DELA een gezondheidsverklaring invullen, waarom?

Dela vraagt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering om een gezondheidsverklaring in te vullen. Op basis van deze verklaring kan Dela een inschatting maken van het overlijdensrisico dat je loopt. Dela vraagt om een gezondheidsverklaring omdat de premies dan zo laag mogelijk kunnen blijven. Op deze manier blijven de premies eerlijk verdeeld over de leden. Als je een te hoog risico loopt, kan het zijn dat je afgewezen wordt voor de verzekering. Het is ook mogelijk dat je wel aangenomen wordt, maar tegen een hogere premie.

Eigen uitvaartverzekering overbrengen naar DELA?

Het is mogelijk om over te stappen van jouw huidige uitvaartverzekering naar een Dela uitvaartverzekering. Hierbij zal je wel de huidige verzekering stop moeten zetten en een nieuwe verzekering af moeten sluiten bij Dela. Het is niet mogelijk om de uitvaartverzekering over te brengen. Overstappen naar een nieuwe verzekeraar is niet altijd voordelig. Je zal namelijk eerst de huidige verzekering moeten afkopen of premievrij moeten maken. Daarnaast zal jij je opnieuw moeten inschrijven voor een verzekering bij Dela. Doordat je waarschijnlijk al ouder bent dan dat je was toen je jouw eerste uitvaartverzekering afsloot, zal je ook meer premie gaan betalen.

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *